Odborný výcvik – gastronomických oborů /ODV/ 

OBOR 65-51-H/01 Kuchař - číšník

ŠVP - Gastronomie pro život - Kuchař

ŠVP - Gastronomie pro život - Kuchař, číšník

ŠVP - Gastronomie pro život - Číšník, barman

ŠVP - Gastronomie pro život - Kuchař, cukrář

Doplňkové zkoušky z odborného výcviku

Pracovní oblečení

Na obsluhu:

Chlapci: bílá košile s dlouhým rukávem, černé společenské kalhoty, černé polobotky, čer­­né po­nožky, černý motýlek, vínová nebo černá polokošile s logem školy

Dívky:   bílá košile s dlouhým nebo tříčtvrtečním rukávem, černá tesilová sukně v délce ke kolenům, punčochové kalhoty tělové barvy, černá obuv s nízkým podpatkem /klínkem/ , vínová nebo černá polokošile s logem školy

Doplňkem k pracovnímu oděvu je příručník /bílý plátěný ubrousek 40 x 40 cm/.

Do kuchyně:

Chlapci: bílý rondon, bílé kalhoty, bílá zástěra, kuchařská čepice puchýřzdravotní proti­sklu­zová pevná obuv  

Dívky:   bílý rondon, bílé kalhoty, bílá zástěra, kuchařská čepice puchýř, zdravotní protiskluzová pev­ná obuv.

Kontakty na pracoviště praktického vzdělávání


Pracovní doba žáků:                   

1. ročník

5,5 hodiny

2. ročník

7 hodin

3. ročník

7 hodin

                                                           

Do pracovní doby není počítána povinná třicetiminutová přestávka na hlavní jídlo. Žáci mohou pracovat o sobotách, nedělích, svátcích i prázdninách, pokud je jim náhradou uděleno na pracovišti volno v pracovní dny. Škola si vyhrazuje právo měnit pracoviště v průběhu školního roku z  organizačních důvodů, nebo když to vyžaduje odborný růst ve zvoleném oboru. Pracovní dobu určuje učitel odborného výcviku/ instruktor podle potřeby provozu v souladu se školskými předpisy.

Žák je povinen na pracovišti denně odebírat stravu.

Žák dochází na pracoviště předpisově oblečený, čistý, s upraveným zevnějškem, nehty na rukou musí být krátce ostříhané, nenalakované (vyhláška č. 137/2004 Sb.), povolené nejsou ani gelové nehty. Na pracovišti odborného výcviku musí mít žák platný zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství.

V souladu s Metodickým pokynem k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí a žáků
ve školách a školských zařízeních čj.: 37014/2005-25, čl. 11 odst. (3) musí žák při odborném výcviku odkládat na určené místo ozdobné předměty a jiné předměty, jako náramky, náušnice, náhrdelníky, prsteny, ozdobné kroužky aj. Žák se bez odložení uvedených předmětů odborného výcviku nesmí zúčastnit.

 Škola nabízí žákům odborné kurzy, které jsou lektorovány odborníky z provozu.

Baristický kurz, barmanský kurz, kurz studené kuchyně, barmanský flairový kurz.                   

Podmínky kurzů

Přihláška na kurz

PRO INSTRUKTORY

FORMULÁŘE:

KARTA EVIDENCE  OV_1_STRANA, KARTA EVIDENCE OV_2_STRANAHLÁŠENÍ A HODNOCENÍ, OSNOVA PRACOVNÍHO DNE ŽÁKŮPOLOLETNÍ KLASIFIKACE, ROZVRŽENÍ PRACOVNÍ DOBY ŽÁKŮ, ŠKOLENÍ O BEZPEČNOSTI PRÁCE, ŠKOLENÍ O POUŽÍVÁNÍ NEBEZPEČNÝCH LÁTEKTAHÁK PRO INSTRUKTORA

KALENDÁŘ CYKLŮ:

KALENDÁŘ CYKLŮ

TÉMATICKÉ PLÁNY PRO ODBORNÝ VÝCVIK GASTRONOMICKÝCH OBORŮ:

1. ROČNÍK ČÍŠNÍK

2. ROČNÍK ČÍŠNÍK

3. ROČNÍK ČÍŠNÍK

1. ROČNÍK KUCHAŘ

2. ROČNÍK KUCHAŘ

3. ROČNÍK KUCHAŘ

1. ROČNÍK KUCHAŘ - ČÍŠNÍK

2. ROČNÍK KUCHAŘ - ČÍŠNÍK

3. ROČNÍK KUCHAŘ - ČÍŠNÍK